Edward Klein

Het begon allemaal halverwege de jaren 70, zoals veel radiocollega’s, wat experimenteren met een draaitafel en een mixertje. Met een zelf gemaakte 5 Watt stentor zender gingen alle tv signalen in mijn dorp  plat. Op mijn 18e, presenteerde ik bij diverse ziekenomroepen in Rotterdam, waaronder het Ikazia ziekenhuis en het toenmalige Dijkzicht ziekenhuis.

Door toedoen van Lex Harding, was ik enige tijd dj bij de Veronica Drive in shows. Begin jaren 80 kwam ik via Frans Schuurbiers en Jean Luc Bostyn in aanraking met Belgische radio. Ik ging bandprogramma’s maken voor het toenmalige populaire radio Station, Radio Gemini. Dagelijks beluisterd door meer dan 80.000 luisteraars. Met gemiddeld 15 brieven per week, deed ik vier dagen mijn shows. Nu, ruim 40 jaar later, maak ik nog steeds radio met mijn Belgische vrienden van toen. En daar ken ik ook Ton Polderman weer van.

In 2014 werd ik door bovenstaande vrienden uitgenodigd om radio te maken aan boord van Het schip de Artemis in Oostende, tezamen met Peter van Dam, Marc Jacobs, Ferry Eden, Bart van Leeuwen, Ton Schipper, e.a. in het kader van 40 jaar radio Mi Amigo. En ook 5 jaar later aan boord van de Castor in Blankenberge, Mi Amigo 45.

Sinds kort ben ik door Wim de Groot, bij Radio Seabreeze voorgesteld. Ik presenteer nu Kleinbeeld op de woensdag -en donderdagmiddag tussen 5 en 6 uur.

Email Edward

Deel dit...