Do They Know It’s Christmas van Band Aid komt op 15 December 1984 op 1!

Het nummer is op 25 November 1984 in de S.A.R.M. Studios in Londen opgenomen. De plaat is een initiatief van, en geschreven door, Bob Geldof van The Boomtown Rats en Midge Ure van Ultravox (foto). Een paar dagen voor de opname heeft Bob Geldof op de BBC een documentaire gezien over de hongersnood in Ethiopie. De opbrengst van de single gaat dan ook naar de noodlijdende bevolking van dit Afrikaanse land. Band Aid bestaat uit Bob Geldof, Midge Ure, Phil Collins, Sting, Boy George, Jon Moss, Adam Clayton, Steve Norman, Chris Cross, John Taylor, Paul Young, Tony Hadley, Glenn Gregory, Simon Le Bon, Simon Crowe, Marilyn, Bananarama, Martin Kemp, Jody Watley, Bono, Paul Weller, James Taylor (van Kool & The Gang), George Michael, Martyn Ware, John Keeble, Gary Kemp, Roger Taylor, Andy Taylor, Francis Rossi, Rick Parfitt, Johnny Fingers, Pete Briquette en Nick Rhodes. Do They Know It’s Christmas wordt geproduceerd door Trevor Horn. Do They Know It’s Christmas Time staat in Engeland vijf weken op nummer 1. Wereldwijd brengt de single bijna dan 14 miljoen dollar op.

Deel dit...